Indtil landbrugets mekanisering tog fart efter anden verdenskrig, var hestegangen datidens form for kraftværk, som kunne drive forskelligt maskineri til tærskning og forarbejdning af korn og mel. "Kraften" blev leveret af hestene selv, der via en bom, trak maskineriet. Hestegangens fysiske udformning ses som den grusbelagte cirkelformede plads foran indgangsdøren. Rummet inden for hestegangen var til foderopbevaring.

Det er det på sæt og vis også i dag, hvor Hestegangen er gårdens festlokale, der kan rumme op til 40 spisende gæster. Lokalet rummer et stort anretterkøkken, en stuekrog m. fjernsyn og udgang til to terrasser. Der er et mindre bad og toilet i sammenhæng med lokalet. På 1 sal er der desuden to hyggelige dobbeltværelser, hvor man evt. kan putte børnene, mens festen står på.


Fra festlokalet er der direkte forbindelse til gårdens aktivitetsrum (m. bordtennisbord), køreloen, dette rum er meget velegnet til at placere en eventuel buffet, men det kan naturligvis også bruges til dans eller andre aktiviteter.

Boligen er udstyret med opvaskemaskine, ovn, mikroovn, CD-anlæg, TV og trådløst internet).

 

Gå til toppen